033 - 266 54 998 admin@bradleyecox.info

Het verkopen van een auto

RDW

Dagwaarde berekenen Kenteken check

Het verkopen van een auto

Posted By admin

RDWHet verkopen van een auto kunt u zelf doen. U kunt hier zelf een advertentie voor online zetten, of u kunt uw auto via-via verkopen. Kortom: het verkopen van een auto kunt u gewoon zelf en dit hoeft niet gedaan te worden via officiële instanties. Echter, u krijgt altijd iets te maken met het RDW als u uw auto verkoopt.

 

De rol van het RDW bij verkoop van een auto

Bij de verkoop van een auto heeft het RDW een kleine rol. De auto moet overgeschreven worden op de naam van de nieuwe eigenaar, zodat het RDW weet wie de huidige eigenaar van de auto. Dit overschrijven van de auto hoeft niet bij het RDW zelf, maar dit kan gewoon in een voormalig postkantoor.

 

De rol van het RDW bij een kentekencheck

Omdat alle in Nederland geregistreerde auto’s ook geregistreerd staan bij het RDW, houdt het RDW van al deze auto’s diverse gegevens bij, zoals het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad, de schade die de auto in het verleden heeft gehad en het aantal kilometers dat de auto gereden heeft. Als een potentiële nieuwe eigenaar deze informatie wil opvragen, moet hij of zij dit doen middels een kentekencheck. De informatie die dan bij de kentekencheck wordt opgevraagd, komt rechtstreeks van het RDW.

 

Written by admin

Leave a Reply

Download it free from the WordPress Repository

Join Now