033 - 266 54 998 admin@bradleyecox.info

De mogelijkheden van een kentekencheck

RDW Kenteken

Dagwaarde berekenen Kenteken check

De mogelijkheden van een kentekencheck

Posted By admin

bc223_nl_gdn_v01_728x90_30sec

Het kopen van een occasion is leuk, maar als je een tweedehands auto gaat kopen, moet je ook met een hoop dingen rekening houden. Zo moet je allereerst een auto zoeken die je graag zou willen kopen, door bijvoorbeeld op het internet te kijken op autoverkoopwebsites of bij dealers te kijken of zij een leuke auto te koop hebben staan. Naast het zoeken naar een leuke occasion, moet je natuurlijk ook controleren of de auto de moeite van het kopen waard is. Je kunt natuurlijk de verkoper van de auto vragen om informatie over bijvoorbeeld de eigenarenhistorie en het schadeverleden van de auto, maar verkopers vertellen niet altijd de waarheid, omdat zij hun auto voor zoveel mogelijk geld willen verkopen. Een eerlijk verhaal over de eigenarenhistorie of de hoeveelheid schade die een auto gereden heeft, draagt niet altijd bij aan een hogere verkoopprijs en hierdoor wordt er veel gelogen over de staat waarin occasions verkeren. Eén van de manieren om een beter beeld van een tweedehands auto te krijgen, is het uitvoeren van een kentekencheck. Hieronder vertellen we je wat een kentekencheck is, hoe een kentekencheck in zijn werk gaat en welke informatie je kunt krijgen met een kentekencheck. Lees dus snel verder voor meer informatie!

ANWB

 

Wat is een kentekencheck?

Een kentekencheck is een online check die je zelf online kunt uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt voor een kentekencheck, is het kenteken van de auto die je op het oog hebt. Bij de kentekencheck voer je het kenteken van een auto in bij een online tool, waarna je informatie over het voertuig in kwestie te zien krijgt. Deze informatie wordt verzameld door het RDW: de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Het RDW verzamelt informatie over alle voertuigen die in Nederland geregistreerd staan en deze informatie wordt door middel van een kentekencheck beschikbaar gemaakt voor mensen die informatie over een voertuig willen opvragen. Zo kan jij makkelijk inzicht krijgen in het verleden van een auto en deze informatie kan jou weer helpen bij het maken van de beslissing of je de auto wel of niet wil kopen. Hieronder leggen we je uit wat voor informatie je precies krijgt als je een kentekencheck doet. Lees dus snel verder voor meer informatie over de kentekencheck en alle informatie die dit je oplevert.

RDW

Algemene informatie na het doen van een kentekencheck

Bij het doen van een kentekencheck krijg je allereerst algemene informatie over het voertuig. Zo zie je het merk van de auto, het type van de auto, het aantal deuren dat de auto heeft, het soort brandstof waarop de auto rijdt, de kleur van de auto enzovoorts. Deze informatie krijg je vaak ook van de verkopende partij en dit is informatie die je zelf eenvoudig kunt controleren (op de vraag “hoeveel deuren heeft deze auto?” kan je immers zelf vrij eenvoudig het antwoord vinden). Echter, een kentekencheck geeft je ook interessantere informatie over de auto. Dit betreft informatie die je kan helpen bij het maken van de beslissing of je de auto wel of niet gaat kopen. Lees gauw verder voor meer informatie!

 

De eigenarenhistorie van een auto

Een kenteken check geeft je ook inzicht in de eigenarenhistorie van een auto. Als je in de eigenarenhistorie ziet dat de auto ontzettend veel eigenaren heeft gehad in een zeer korte tijd, kan je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat er iets aan de hand was met de auto, waardoor de auto telkens snel weer verkocht werd. Een eigenarenhistorie met veel eigenaren kan daarom een goede reden zijn om een occasion niet te kopen. Een eigenarenhistorie waaruit blijkt dat een auto weinig eigenaren gehad heeft, is vaak wél gunstig. Dit houdt meestal in dat de eigenaren tevreden waren over de auto en weinig reden zagen om deze te verkopen.

 

Het verbruik van de auto

Sommige occasions lijken perfect te zijn. Ze hebben weinig schade gereden, ze zien er goed uit en ze hebben relatief weinig eigenaren gehad. En toch is er dan een ander aspect dat belangrijk is om te controleren als je een leuke tweedehands auto op het oog hebt: het verbruik van de auto. Het is altijd verstandig om het verbruik van de auto na te gaan, omdat verbruik uiteindelijk invloed heeft op de brandstofkosten. Is het verbruik ontzettend onzuinig? Ook dan moet je goed nadenken of je de auto wel wil kopen, al heeft de auto verder alles mee. Een onzuinig verbruik is niet alleen slecht voor het milieu, maar heeft ook een behoorlijke invloed op jouw portemonnee.

 

Het schadeverleden van een auto

De kentekencheck geeft ook inzicht in het schadeverleden van een auto. Het schadeverleden laat zien hoeveel schade een auto gereden heeft. Dit gaat niet alleen om de schade die de vorige eigenaar gereden heeft, maar het gaat hierbij om de schade die gereden is door alle eerdere eigenaren van de auto. Bij een groot schadeverleden, weet je dat het een auto betreft waar je waarschijnlijk veel onderhoud aan gaat hebben. Dat betekent dat je, naast de aanschafkosten en de brandstofkosten, ook een hoop kosten gaat hebben aan eventuele reparaties en onderhoud. Je moet dan de overweging maken of je dit de moeite waard vindt.

 

Het nut van een kentekencheck

Een kentekencheck is nuttig, omdat het je waardevolle informatie geeft over een voertuig. Het betreft hierbij informatie die doorslaggevend kan zijn als het gaat om de vraag of je de auto wel of niet moet kopen. Zaken als de eigenarenhistorie van een auto, het verbruik van een auto en het schadeverleden van een auto, kunnen de verkoopwaarde van de auto behoorlijk naar beneden brengen. Dit kan jou óf een goedkopere occasion, óf een enorme geldbesparing opleveren, omdat je besluit de auto niet te kopen. Doe dus altijd een kentekencheck als je een leuke tweedehands auto op het oog hebt en bespaar jezelf een hoop geld, waar je weer andere leuke dingen van kunt doen. Een kentekencheck is eenvoudig en kost je weinig moeite, maar kan je ontzettend veel opleveren!

bc223_nl_gdn_v01_728x90_30sec

Written by admin

Comments are closed.

Download it free from the WordPress Repository

Join Now